Blog: krachtig in evenwicht door mindfulness

Mijn fysiotherapeut vond laatst dat ik een fitnessbal moest aanschaffen. Dat is een hele grote bal om oefeningen mee te doen. Een soort grote skippybal, maar dan zonder handvatten. Met wat medische fitness train ik mijn rug. En die bal helpt me daarbij.

Eenmaal thuis blies ik mijn spiksplinternieuwe fitnessbal gelijk op. Meteen aan de slag: met mijn billen op de bal zitten en dan om de beurt de linker-  en de rechtervoet een paar tellen optillen. Da’s alles. Weinig spectaculair. In mijn achterhoofd  hoorde ik de fysiotherapeut nog zeggen: ‘Denk er om. Rechtop en stil blijven zitten’. Het ging best goed in het begin. Maar al snel wiebelde ik alle kanten op. Ineens had ik door hoe dat kwam. Wanneer mijn aandacht verslapt, verslapt ook mijn houding  en verlies ik evenwicht. Wat ik dan moet doen? Gewoon heel beslist terugkomen in een rechte, krachtige houding.

Iedereen kent wel eens momenten dat je je wat uit evenwicht voelt. Je voelt je dan minder krachtig in je leven (werk of privé). Bijvoorbeeld doordat je je zorgen maakt over iets wat mis kan gaan. Of een rotopmerking van iemand blijft je maar dwarszitten. Of je blijft maar malen over die gênante stommiteit, waarmee je jezelf laatst te kijk hebt gezet. Die hele gedachtenfabriek kan in de overdrive behoorlijk met je op de loop gaan. Heen en weer maal je over gisteren en pieker je over morgen. Maar je mist het leven hier en nu. Je bent afwezig. Je lijkt dan wel een beetje op mij, wanneer ik afwezig op mijn fitnessbal heen en weer wiebel.

Wat helpt is heel beslist je plek weer innemen. Heel bewust terugkomen en zelf de regie weer nemen. Keer op keer. Deze krachtige vaardigheid van omgaan met spanning en gepieker kun je ontwikkelen door middel van mindfulnesstraining. De eerstvolgende training bij NEEM DE TIJD start op 29 september. Er is nog plaats

Wil je je inschrijven voor de minfulnesstraining? Wil je meer informatie?

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *