button mindfulnesstraining button individuele mindfulnesstraining button-mindfulnessworkshop

Wat is mindfulness?

Je hebt vast ook wel eens die momenten dat je er helemaal bij bent. De geur van verse koffie bij het ontbijt. De kleurige natuur om je heen op weg naar de bieb. Je bent dan helemaal aanwezig in het hier en nu. Je bent ‘mindful’.

Maar vaak missen we de kleine, mooie dingen in het leven. In je hoofd ben je al op je werk of bij dat moeilijke telefoontje van vanmiddag. Ongemerkt word je in beslag genomen door je zorgen over straks of door gepieker over gisteren. Dat is jammer. Want de rijkdom en de volheid van het leven hier en nu ontgaat je.

Mindfulness betekent  ‘opmerkzaamheid’. Met een vriendelijke open aandacht ben je je  bewust van het moment.  In plaats van dat je hoofd automatisch met je op de loop gaat, heb je je zintuigen open staan voor de dingen waar je van kunt genieten.

Daarnaast heeft mindfulness je nog iets waardevols te bieden. Wanneer je opmerkzaamheid ontwikkelt, kun je ook beter omgaan met spanning of stress. Je bent je sneller bewust van stresssignalen in je hoofd en in je lijf. In plaats van in je hoofd door te draven, zet je de vaardigheid in om deze signalen met een vriendelijke aandacht tegemoet te treden. Je hebt de mogelijkheid de controle weer over te nemen.

Door mindfulness kun je meer genieten en is er meer rust in je hoofd.

Bij NEEM DE TIJD kun je deelnemen aan de volgende mindfulnessprogramma’s (klik op de buttons bovenaan deze pagina voor meer informatie)

  • mindfulnesstraining (8-weeks)
  • individuele mindfulnesstraining (8-weeks)
  • GRATIS mindfulnessworkshop