MINDFUL afvallen

NEEM DE TIJD voor een eigentijdse aanpak voor eet- en gewichtsproblemen met MINDFUL afvallen

Wil je voor de rest van je leven een gezond gewicht? Dan wordt het tijd om het over een andere boeg te gooien. In plaats van steeds je aandacht te richten op eten, gaat het bij deze methode om jou! Jij als mens en niet het zoveelste dieet.

Deze methode helpt je opnieuw te genieten van eten door los te komen van je beperkende gedachten, je emoties te herkennen en te accepteren. Bovendien leer je om compassievol met jezelf om te gaan. Het is namelijk heel frustrerend als je steeds met wilskracht een gezond gewicht wilt bereiken en door het jojo-effect vele kilo’s bent aangekomen of niet meer weet wat gezond eten nu echt is.

Wil je dit patroon doorbreken? Ga dan aan de slag op het terrein waar het probleem is ontstaan: naar de bron van je eetobsessie. NEEM DE TIJD werkt met de methode ‘Uit de ban van emotie eten’, welke een krachtige oplossing biedt om de haat-liefde verhouding met eten te doorbreken.

 

Programma

Het programma is gebaseerd op de meest recente psychologische kennis en praktijkervaring en is voor iedereen toegankelijk. Het bestaat uit 9 stappen:

 1. Verlangen naar een gezonde relatie met eten
 2. Valkuilen
 3. Bereidheid
 4. Saboterende gedachten loslaten
 5. Eten en emoties
 6. Thuiskomen in je lichaam
 7. Zingeven aan je bestaan
 8. Doen wat je echt leuk vindt
 9. Voluit leven

Door de benadering die uitgaat van mindfulness wordt er geen dieet voorgesteld, maar een blijvende verandering van leefstijl. Mindful afvallen is je bewust zijn van wat je eet, denkt en voelt.

Resultaten

Vele vrouwen (en mannen) zijn je voorgegaan en genieten van de volgende resultaten:

 • Kunnen omgaan met gedachten en gevoelens die een grote invloed hebben op je eetgedrag
 • Niet meer de hele dag denken aan eten en je schuldig voelen
 • Een gezonde relatie met voeding
 • Last but not least: Gewichtsverlies!

GRATIS workshop

Ben je geïnteresseerd? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een gratis individuele workshop. Dit biedt je de kans om kennis te maken met de methode, te ervaren of dit bij je past en te ontdekken of er een klik is met de coach van NEEM DE TIJD. De workshop bestaat uit:

 • Wat is mindful afvallen?
 • Wat is emotie eten? Kan ik het herkennen?
 • Handreiking aan de hand van oefening/tips
 • Uitleg programma

Je kunt je aanmelden voor de gratis workshop via het contactformulier of door te bellen met Eefke Barneveld (06 – 1275 7457)

Ervaringen

“Ik ben tientallen kilo’s afgevallen en mijn gewicht is al jaren stabiel

“Ik zit lekker in mijn vel en ervaar rust in mijn hoofd”

“Ik geniet weer van het eten en het leven”

“Dat mooie jurkje, heb ik nu aan!!! Zo trots!!!”

“Door de professionele en warme begeleiding van Eefke heb ik weer mezelf gevonden”

Meer informatie

NEEM DE TIJD is aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Zorgverzekeraars vergoeden meestal de consulten of een gedeelte ervan. Als professional is Eefke Barneveld van NEEM DE TIJD aangesloten bij Artiva, zodat de kwaliteit van het aangeboden programma is verzekerd. Op deze site van Artiva kun je nog meer informatie vinden over de methode. (www.emotie-eten.nl)

Heb je vragen, voel je vrij om deze te stellen. Dit kan via het contactformulier of door contact op te nemen met Eefke Barneveld (06-1275 7457; eefke@neemdetijd.com).