7 snelle mindfulness tips voor een drukke dag

7 snelle tips

Met aandacht je vrije tijd doorbrengen gaat je misschien wel goed af. Maar mindfulness brengen in een dag met een overvolle agenda is een ander verhaal. Ik geef hieronder mindfulness tips voor een drukke dag

7 snelle mindfulness tips

  1. Neem een adempauze op momenten dat je je gejaagd voelt. Bewust 5 of 10 in- en uitademingen volgen is al genoeg om drukte te onderbreken. Wees aanwezig bij de fysieke sensaties die je voelt bij het ademen. Je hoeft niet eens je ogen te sluiten als er een collega tegenover je zit.
  2. Maak van je werkonderbreking een belevenis. Als je koffie of thee gaat halen, doe dit met aandacht. Zet al je zintuigen bij deze handeling open. Voel, ruik, zie, hoor, proef!
  3. Maak met je volle aandacht een praatje met iemand die je sympathiek vindt. Ook al is het maar een kort wandelganggesprekje. Spreek en luister aandachtig.
  4. Als je loopt, loop dan bewust . Laat het lopen zèlf de activiteit zijn in plaats van een (vervelende) beweging van de ene naar de andere activiteit. Wees gewaar van de fysieke sensaties in de voeten bij het lopen.
  5. Ga elke keer met aandacht zitten. Volg de bewegingen van het lichaam en voel het lichaam. Neem heel bewust je plek in, daar waar je gaat zitten. Voel het contact me de stoel of bank. Dit is jouw plek.
  6. Maak van je telefoon je ‘mindfulness friend’. Elke keer als je telefoon gaat of als je een melding hoort van een bericht, wacht een paar tellen met het pakken van de telefoon. Voel een kort moment heel bewust het lichaam in contact met de stoel of de vloer. Of volg één of twee ademhalingen met je volle aandacht. Pak dan pas je telefoon.
  7. Eet met aandacht je lunch of je tussendoortje, of in elk geval de eerste hap die je neemt. Laat je verrassen door de sensaties die je kunt ervaren. Wat proef je? Kun je meer dan één ingrediënt proeven? Welke veranderingen in substantie merk je op tijdens het kauwen? Verandert de smaak daarbij ook?

Als je één van deze tips je aanspreekt, probeer het vandaag eens uit. Ik hoor graag in je reactie hoe dit voor je was. Misschien weet jij nog wel een andere tip.

Ben je geïnteresseerd in de eerstvolgende mindfulnesstraining? Deze start op woensdag 31 augustus 2016. Klik hier voor informatie.

Fout: Contact formulier niet gevonden.